Naast vakken zoals spelling, rekenen en taal vinden het we het belangrijk dat ook andere talenten van kinderen worden gestimuleerd. Het aanspreken en ontwikkelen van verschillende vaardigheden, waarin alle talenten van kinderen worden aangesproken, is dan ook van groot belang.

Leerorkest

Het 'Leerorkest' staat voor een innovatieve vorm van muziekonderwijs. Eén keer per week krijgen kinderen in groep 5 t/m 8 een uur muziekles van een professionele muziekdocent, onder schooltijd, op school. Zij oefenen, in kleine groepjes, op één van de instrumenten uit het symfonieorkest: viool, altviool, cello, dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, trompet, trombone, hoorn, contrabas, harp en slagwerk.

Na een paar maanden les hebben de leerlingen 'orkestrepetitie'. Ze vormen dan een écht symfonieorkest onder leiding van een professionele dirigent. Elk schooljaar start er een nieuw orkest met groep-5 leerlingen en stromen de anderen door naar het tweede, derde of vierdejaarsorkest. Zo zijn er dus na verloop van tijd op elke deelnemende school vier Leerorkesten.

Naschoolse activiteiten

In de naschoolse activiteiten kunnen kinderen zelf ontdekken wat ze leuk vinden. We organiseren verschillende activiteiten zoals technieklessen, kleutersport, meidensport, jongenssport, cheerleading, judo, kookles. De naschoolse activiteiten worden in een periode van 10 lessen gegeven en er zijn elke keer nieuwe activiteiten waaruit gekozen kan worden.